562 TAKIMI GERİDE BIRAKAN PROJE MERSİN’DEN
Mersin’de lise öğrencilerinin oluşturduğu Moonlight ekibi, görme engelli bireylerin renk odaklı sanat çalışmalarına daha bağımsız katılabilmesini hedefleyen projeleriyle önemli bir başarı elde etti.
Bilim Kızlarla Gelecek Projesi’ne 562 takım arasından birinci olan ekip, Generation Unlimited Gençlik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.Çağdaşkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekip, daha önce Fikir Otobüsü Liselerarası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda ikincilik elde etmişti.
Öğrenciler, burada kazandıkları deneyimle projelerini geliştirerek BİGE Projesi kapsamında düzenlenen Demo Day’e taşıdı ve jüri değerlendirmesinde birinciliğe ulaştı.
Türkiye’nin 7 bölgesinden ve yurt dışında eğitim gören Türk öğrencilerden 562 takımın başvurduğu yarışmada 20 ekip hackathon aşamasına davet edildi.
İki aylık hızlandırma programının ardından finale kalan Moonlight ekibi, projesini jüri ve yatırımcılara sundu; yenilikçilik, özgünlük, uygulanabilirlik ve teknik yeterlilik kriterleri üzerinden yapılan değerlendirmede zirvede yer aldı.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Hakları Saklıdır.
URA MEDYA


